Известие

Collapse
No announcement yet.

газов инжекцион на 147/120к.с/1,6л.????

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• газов инжекцион на 147/120к.с/1,6л.????

Здравейте колеги, струва ли си да се сложи на алфа 147 120 к.с 1,6 да се сложи газов инжекцион. спъва ли я много?

може да сложиш и метан и ще върви само малко по-зле от москвича ми
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Ще спестиш 10лв на 100км, дали си струва сметни сам като знаеш колко км въртиш. На 10000км - 1000лв.
      sigpic
      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

исо голегжата пита дали се спъва а не дали се пести
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Не. По-скоро на бензин е спъната история щото като знаеш какво става в резервоара и кракът ти олеква, такова едно неохотно. Като да го извадиш като звънне телефона
          sigpic

Comment

имах на автокъщата 156 1,6 бензин 120к.с. с газов инжекцион-сестра ми я кара известно време и по нейни думи колатаа си е вървяла на газ така както и на бензин.за разхода ми казваше около 8-9 извънградско.
            stilo sw 1,9 JTD 03g
            alfa 147 1,9JTD 01g
            alfa 156 1,9JTD 01g
            barchetta 1,8 98g
            alfa 145 1,6 97g

Comment

Първоначално публикувано от търтей
              може да сложиш и метан и ще върви само малко по-зле от москвича ми
              не го ли продаде тоя москвич

моята е 1.8 и е с газов инжекцион върви си екстра - даже и разхода е в норма, дори в ниските до 2000 на газ е маааалко по добре.

ама като сложиш газово неусетно идват разни проблеми които са си кротували досега
              Honda CB 500
              Алфа Ромео 156 1.8 '98 (бракувана )
              Москвич Алеко - 6 нюанса на червеното (вечна му памет)
              Зелен дванайсетак от яките (то други няма)

Comment

Re: газов инжекцион на 147/120к.с/1,6л.????

Първоначално публикувано от rumceiss
                Здравейте колеги, струва ли си да се сложи на алфа 147 120 к.с 1,6 да се сложи газов инжекцион. спъва ли я много?
                За вървене върви, като на бензин. Разликата зависи от настройките, но при всички случаи може да се направи така, че да не се усеща.
                Икономия от 10 лв. ми се вижда прекалено оптимистична. Моята зимата харчи 10,5-11,5 газ + 3-4 литра бензин! Направена е да включва газта когато загрее на около 40-65 градуса (пак според настройките), т.е. като караш повече градско на къси разстояния харчиш толкова бензин, че няма никъв смисъл от ГИ.
                Освен това проблеми не липсват. Разгледай по-подробно газовия раздел. http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=19157
                То са едни грешки, то е чудо. Карай си на бензин по-добре
                2014: Deutschland über alles

Comment

11газ + 3бензин - 18лв
                  14бензин - 29лв
                  даже песимистично съм се изказал на моята ламя ще пести повече
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от isoiso
                    11газ + 3бензин - 18лв
                    14бензин - 29лв
                    Кви са тия 14 бензин?! Това да не е камион?! 1.8 ТС е и харчи 9.5 до 11.0 макс. лятото (СФ.) и 11,5 л. зимата. Това е на градско. Извън града - от 6,5 до .... тука нема горна граница

Comment

Бе харчи си.Ако ГИ се направи като хората , разхода в литри ще е същия като на бензин, ще върви малко по-малко.Ако се дигне дебита на газта започва да върви повече отколкото на бензин, с цената на 1,5-2л. отгоре.Убедил съм се в това.Но говорим за 1400+ лв., а и се сменят инжекторите..
                      Иначе газовия инжекцион откъдето и да го погледнеш излиза на далавера след 1вите 10,000 км. максимум.Избиваш доста, возиш се с двойно по-малко , а с разликата си обслужваш колата.
                      Това си е мое мнение.....Въпреки това най-добре си е да си купиш 1.9 дизел и да забравиш
                      настояща - BMW 3er
                      ex. Alfa Romeo 156 - 2006-2007
                      ex. Alfa Romeo 164 - 2000 - 2005

Comment

Зимата, при тези цени на горивата, въобще не е двойна икономията, а е 5-6 лева. Лятото ше видим, но по принцип газта е тъпня. Ако не караш много няма никъв смисъл да си убиваш колата сам.

Comment

Е да , колегата е прав.Има смисъл ако въртиш по мин. 25.000-30.000 км/годишно.Има голям смисъл.Особено ако пътуваш в чужбина и ти се налага да зареждаш на 1,30-1,40 Евро/литъра бенз.
                          Иначе да се убива колата незнам, баща ми старата 164ка я убива 360.000 км. на газ пък още си е жива здрава и се опъва на мерцедеси 220 ЦДИ.(в момента е на около 580,000 км.!!! и си движи стабилно на газ).
                          настояща - BMW 3er
                          ex. Alfa Romeo 156 - 2006-2007
                          ex. Alfa Romeo 164 - 2000 - 2005

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay
                            Първоначално публикувано от isoiso
                            11газ + 3бензин - 18лв
                            14бензин - 29лв
                            Кви са тия 14 бензин?! Това да не е камион?! 1.8 ТС е и харчи 9.5 до 11.0 макс. лятото (СФ.) и 11,5 л. зимата. Това е на градско. Извън града - от 6,5 до .... тука нема горна граница
                            Ако ти харчи 9,5бензин, а на газ 11газ + 3бензин спокойно може да си извадиш АГУ-то и да го закачиш на врата на тоя дето ти го е слагал И не забравяй да пристегнеш хубаво тръбичките . .
                            sigpic

Comment

Working...
                            X